Leta i den här bloggen

torsdag 29 april 2021

Mitchell Spool Concept

Min tjugokronorsrulle - Mitchell MC40




















Att jag gillar gamla Mitchell haspelrullar - C.A.P., 300, 308, 306 mfl i Frankrike tillverkade modeller - känner alla som läser den här bloggen till. Men jag har även ett gott öga till de kinatilverkade mitchellrullar som hör till familjen Spool Concept. Bakbromsade haspelrullar i grafit (plast) med ett smått genialt spolsystem.

En av mina Mitchell Punch 400


















Jag vet inte exakt när de är tillverkade (och det är lögn att hitta vettig information därom på nätet) men förbaskat trevliga rullar för ordinärt haspelfiske och mete är de. Den första jag sprang på låg i en låda i en second hand-butik med en prislapp på vilken det stod 20:-. Bortsett från att den var rejält smutsig verkade den vara i princip i nyskick och när jag diskat den i Yes och ljummet vatten såg den oanvänd ut. Med det fyndet - en MC40 - var mitt intresse väckt och jag har genom åren plockat på mig en rad olika modeller inom familjen Spool Concept, alla i storlek 4 med valfritt antal nollor efter..

Mitchell SCX 400




















Storlek 4(00) innebär, har jag lyckats utröna, att rullen är lämpad för (monofila nylon-) linor i dimensioner 0,12 mm - 0,30 mm och det finns en djupare spole som tar 200 meter 0,24 mm och en grundare (match-) spole som rymmer 100 meter 0,16 mm.

Spool Concept innebär att själva spolen är minimal och med bajonettfattning sätts på själva rullen
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar