Leta i den här bloggen

måndag 26 juli 2021

Sådant läder ska sådan smörja ha!

Våld, sägs det , löser inga problem men ibland känns det som om prygel vore på sin plats. Till exempel när man, som jag idag, ser hur någon annan "sportfiskare" lämnat sina sopor istället för att bära dem med sig hem (eller till närmsta papperspelle). Allvarligt talat så ger jag blanka f*n i vad ni tycker om mig men de som gör så skulle ha stryk. Hårt och länge! De kanske inte skulle bli bättre människor va det men det blir inte heller alla de som sätts i fängelse. Vårt straffsystem bygger på vedergällningsprincipen och det där med kriminalvård (minns någon KRUM?) betraktas numera som 68-flum så varför inte spöstraff?



Eller så kunde man, eftersom maskburken och räkpåsen på bilden påträffades i stenbrottet i naturreservatet i Lysekil, sätta svinen på fästning att hugga sten. Det fick ju bland andra Lasse-Maja gör (fast på Marstrand i grannkommunen). Nå, prygel, straffarbete eller ingenting: Ni som lämnar era sopor på fiskeplatsen ska i alla fall veta att jag tycker att ni saknar människovärde och alltså inte kan göra anspråk på att bli humant behandlade. Så skärp er! Och ni som har sådana svin i er bekantskapskrets: Säg upp den bekantskapen!

1 kommentar:

  1. Varje nyhet om ökat intresse för fiske och annat friluftsliv skapar bara rysningar. För det innebär att det fylls på med idioter. Det är personerna som inte kan åka till Thailand och Grekland för att vara en allmänt dålig människa som letar sig ut.

    SvaraRadera