Leta i den här bloggen

onsdag 13 januari 2021

Gör om och vänd rätt!

Varför, undrar jag, bär nästan alla som lägger ut fiskefilmer på youtube (och därmed, gissar jag, de flesta som tittar på dessa filmer) sina spön bakvänt? OK, det är måhända kontraintuitivt, men när man förflyttar sig bärandes ett monterat spö är det korrekta (precis som med skidor) sättet att göra det med spöspetsen pekandes bakåt. På det viset eliminerar man risken för att råka bryta spöspetsen mot marken eller något annat hinder.

Kontraintuitivt är det eftersom man kan förledas tro att man har bättre koll på spöt om man har det framför sig och under uppsikt. Problemet är att det då blir litet som att köra bil och messa samtidigt, dvs man har visserligen blicken i färdriktningen men uppmärksamheten felfokuserad. Tittar man på spöspetsen istället för att se var man sätter fötterna är det bara en tidsfråga innan man står på näsan. 

Ska man stå på näsan eller råka gå in i något så är det avsevärt mycket bättre om man har sitt dyra och bräckliga spö bakom sig när det händer. Nu vet ni det och en annan sak man kan lära sig av detta är att de som gör fiskefilmer inte alltid riktigt vet vad de sysslar med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar