Leta i den här bloggen

måndag 30 oktober 2023

13 Fishing Inception SZ

Tycker du att bilden till vänster ser bekant ut så beror det på att jag postade den redan i fredags. Ett av skälen (om man nu behöver sådana) till att jag gett mig ut var just att testa den här giftgröna rullen från 13 Fishing, Inception SZ, som är en av de (alltför) många små baitcasters jag tagit mig för att testa.

Den här centrifugalbromsade rullen är, om man gillar färgen, riktigt trevlig och kastar alldeles förträffligt. Även slirbromsen verkar fungera bra men är ännu inte testad i skarpt läge. Av oklar anledning lägger den upp linan något ojämt, dvs det är marginellt mer lina till höger på spolen men det tycks inte påverka vare sig kastegenskaperna eller funktionen i övrigt (men irriterar naturligtvis perfektionisten inom en). Plus för de rejäla och greppvänliga handtagen i någon slags hårdgummimaterial.

Den uppmärksamme ser att det sitter monofil nylon på rullen och det beror på att jag inte ids fiska med flätlina när temperaturen ligger runt eller under nollan. Livet är bängligt nog utan att man ska behöva jäklas med isbildning i spöringar och linspridare...
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar