Äta bör man, annars dör man. Och även om det inte går så långt så tappar man snart orken och lusten. Kort sagt så kräver en fisketur, om den inte är löjligt kort, ett intag av näringsämnen och att laga mat är en trevlig paus i fiskandet.
Matlagningen bör vara enkel, snabb och inte kräva fler än ett matlagningskärl. Den bör också resultera i en varm och mättande rätt. Själv gör jag ofta en variant på huevos rancheros som jag tillagar i en liten kolstålspanna.
I pannan hamnar först en klick smör eller en skvätt olja, skivad korv och några skivade vitlöksklyftor. När korvbitarna fått stekyta tillsätts en burk vita bönor i tomatsås som kryddas med chili och spiskummin. Ett ägg per person knäcks och hälls i en liten grop i smeten. Vill och har man kan man strö riven ost över. Klart att servera när äggvitan koagulerat. En fralla eller annat vitt bröd kompletterar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar